• Rozenstad - Zeeheldenstraat 2, Winschoten
  • T 0597 - 43 42 64
  • E info@rozenstad.nl

Gerechtsdeurwaarders- en Incassokantoor Werkman & Lulofs

Sinds 1 januari 2002 is het bedrijf begonnen onder de naam Gerechtsdeurwaarders- en Incassokantoor Werkman & Lulofs. Dit kantoor is opgericht door gerechtsdeurwaarder J.L. (Hans) Werkman en T. (Tim) Lulofs aan de Mr. A.E.J. Moddermanstraat 6 te Winschoten. De heer Werkman is sinds de jaren 70 van de vorige eeuw gerechtsdeurwaarder en de heer Lulofs is zijn protegé en heeft onder de heer Werkman zijn opleiding tot gerechtsdeurwaarder succesvol afgerond. Uiteindelijk hebben beide heren ervoor gekozen samen een kantoor te beginnen. De naam Werkman is in de loop van de jaren een begrip geworden in de regio.

J.L. (Hans) Werkman heeft medio 2016 aangegeven, na ruim 40 jaar in het vak gezeten te hebben, van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Zijn zoon R.M. (Robert) Werkman, welke zijn opleiding tot gerechtsdeurwaarder elders heeft gevolgd, is daarop in de zaak gekomen.

Rozenstad Gerechtsdeurwaarders

Nadat J.L. (Hans) Werkman per 1 januari 2017 met pensioen is gegaan, is er een nieuwe maatschap ontstaan met de oude maat T. (Tim) Lulofs en R.M. (Robert) Werkman en A.A. (Alex) Miltenburg als nieuwe maten. Alex is reeds sinds 2004 in dienst bij Gerechtsdeurwaarders- en Incassokantoor Werkman & Lulofs en heeft de opleiding tot gerechtsdeurwaarder in 2009 succesvol afgerond.

De nieuwe maatschap heet per 1 januari 2017 een transitie ondergaan en is per 1 september 2017 verhuisd naar haar nieuwe pand aan de Zeeheldenstraat 2 te Winschoten. Daarbij is er ook voor gekozen om een nieuwe huisstijl  te creëeren. Gerechtsdeurwaarders- en Incassokantoor Werkman & Lulofs is met ingang van 1 september 2017 verder gegaan onder de naam Rozenstad Gerechtsdeurwaarders. Met ingang van 1 januari 2019 heeft T. (Tim) Lulofs de maatschap Rozenstad verlaten.

Winschoten, dé Rozenstad

In de nieuwe handelsnaam wilden we graag een verwijzing naar onze vestigingsplaats. Winschoten staat bekend om haar Rosarium, welk Rosarium in 2017 alweer 50 jaar bestaat. Het Rosarium is een aangelegde proeftuin voor rozen en staat inmiddels bekend om het keuren en ontwikkelen van verscheidene soorten rozen. In het Rosarium in Winschoten zijn ongeveer twintigduizend rozen te zien van ruim 300 verschillende rassen. Doordat Winschoten zo bekend is om haar rozencultuur, wordt inmiddels ongeveer tachtig procent van de wereldproductie van rozenonderstammen in Winschoten en omstreken geproduceerd. Op 13 juni 2017 kwam zelfs Hare Majesteit Koningin Máxima naar Winschoten om een landelijk symposium in het Rosarium bij te wonen. Ter ere van het 50-jarig jubileum van het Rosarium onthulde en doopte ze een nieuwe roos die naar haar is vernoemd: de Koningin Máxima-roos. Je kunt wel zeggen dat Winschoten, dé Rozenstad van Nederland is.

De maten zijn allen opgegroeid in Winschoten en voelen zich verbonden met hun vestigingsplaats. De naam Rozenstad is daarom niet voor niets gekozen om te gebruiken als nieuwe handelsnaam.

/